24 timer i Lyon

Lyon er gastronomiens højborg. Der er så mange lækre restauranter at vælge mellem, og så er byen bare mega hyggelig. Minder meget om Paris men i noget mindre målestok. Stemningen er uformel og venlig, den er nem at overskue, og man kan meget nem færdes til fods rundt i byen. Og her alt hvad hjertet begærer af en storby.

Kl. 14 – Check in på hotel Alexandra

Vi boede på hotel Alexandra midt i byen – nærmere bestemt på gågaden Rue Victor Hugo, som ligger i 2nd arrondissement, tæt på Place Bellecour, metro og stationen. Det sidste gør det nemt at tage det offentlige til lufthavnen. Værelserne har en god størrelser og er pæne og rene. Vi gav ca. 500 for et dobbeltværelse.

Kl. 15 – Slentretur i den gamle bydel – St. Georges

Kvarteret er sådan meget boheme-agtigt med mange forskellige typer mennesker og rigtig mange restauranter og cafeer. Snyd ikke dig selv for en tur over broerne, for der er en sådan fantastisk udsigt fra broerne og ind på byen.

Kl. 17 – Tid til en aperitif

På pladsen foran St Jean Baptiste er der en række cafeer. Vi vælger at indtage en Kir Royale her, inden vi skal besøge en af Lyon’s mange Michelin-restauranten

Kl. 19.30 – Middag på 1* Jeremy Galvain

Lyon vrimler med både 1, 2 og 3 stjerner. Jeremy Galvain har 1 stjerne og tilbyder 5, 7 og 9 retters aften-menuer til priser på 69, 89 og 109 € (oktober 2020). Vi havde på forhånd bestilt bord til 19.30, hvilket passede godt til tidsmæssigt til de mange retter, som ventede forude. Vi fik i alt 8 serveringer, svarende til 5 retter + 3 ekstra på husets regning – og dertil vinmenu, kaffe og avec. Regningen lød på små 1.000 kr. pr mand – alt inklusive.

Det var helt i top! Vi nød hver en bid. Atmosfæren var uformel og hyggelig og dog meget meget professionel hele vejen igennem. Akustikken var også super god, hvilket jo betyder mere og mere efterhånden som vi kommer op i årene. Det kunne let og ubesværet føre en samtale alle fire.

Lørdag kl. 9 – Morgenmad på cafe i St. Georges

Der er rigtig mange cafeer at vælge mellem, så der er frit valg på alle hylder. At starte dagen med en Croque Madame giver god energi til en aktiv formiddag.

Lørdag kl. 10 – Loppemarked på Place St Jean-Baptiste

Shopping er rigtig god i Lyon – især når det gælder keramik og mad. Gaderne er hyggelige og man kan snildt bruge et par timer på bare at gå rundt i gaderne.

Praktisk info

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *